Det har varit mörk på bloggfronten hos i HÄKS den senaste tiden. Efter en rätt slapp läsperiod innan jul så brakade allt loss lagom till skolan började igen efter jul. Aspning stod på tur runt hörnet och vi i HÄKS hade vårt alltid lika fantastiska och uppskattade PR-kalas med det rätt intressanta temat "No shirt" lördagen innan läsperiod 3 sparkades igång. Hur uppskattat kalaset faktiskt var uppmärkte vi tidigt på kvällen då 13 oanmälda SNOKare kom ner till källarutrymmet i kemihuset och ville kalasa. Men vi i HÄKS tillsammans med våra duktiga aspar lyckades avvärja den lilla kris som just uppenbarat sig genom att tja helt enkelt knö in mer folk i ett redan väldigt fullt NOx. Kalaset var en fin och faktiskt väldigt städad (tro det eller ej med ny pågångna föreningar och gamla under ett och samma tak) tillställning lagom tills alla skulle gå där ifrån då någon (vi nämner inga namn...) tyckte att det var kul att se vad som händer om man trycker på den knapp där det står BRANDLARM med stora svarta bokstäver. Sagt och gjort, brandlarmet gick (BIG SURPRISE THERE!?) och det var bara att utrymma hela kemihuset med massa halva nakna PRmänniskor lite varstans i huset. Gamas var mycket nära ett nervöst sammanbrott i sitt aningen onyktra tillstånd  men överlevde kvällen efter många om och men...

Hildas namnsdag stod näst på tur. Rykten i kemihuset har florerat om att Kvasten och Gamas (trots den stora skylten på den chokladtäckta tårtan där det stod:"BAJSMACKA") hade de godaste tårtorna. Grelbers däremot stod näst intill orrörd då bitar av kidneybönor och ansjovisbitar kunde skymtas under lagret av grön vispgrädde... Pubrundan var även den en hit. 15 aspar hjälpte till med allt vad som skulle göras och vi i HÄKS stod mest och titta på och såg allmänt snygga ut bakom baren. Efterfesten innehöll allt vad en efterfest bör innehålla och vi i HÄKS kommer minnas tillbaks på vår sista pubrundekväll med KAOS med enbart kärlek i hjärtat.

Sedan så kom det som vi i HÄKS hade laddat för ända sedan invalet förra året, nämligen HÄKS 25 års jubileum. Förberedelserna var många och höll på ändå in till 2 på natten fredagen innan omsittsen. Uttryck som:" Vet du vem muffinmannen är" och "Jag har något att stoppa i dig.." myntades och kommer nog användas flitigt som interna skämt i en lång tid framöver.

Dagen D var här. Allt var förberett in i minsta detalj och ett nervöst HÄKS mötte upp den ena hängslebeklädda XHÄKSaren efter den andre tills ett gäng på åtminstonde 30 XHÄKSare hade slutit sig samman vid Olgas trappor. En vackrare syn kommer nog aldrig någonsin skådas i ett snöbeklätt Chalmers någonsin igen.. Efter brunchen för att bygga upp en stadig bas för dagen som väntade så stod lekar på en isbeklädd kemigård på tur. Ägg täckte stora delar av den isiga asfalten och ligger nog där än...Pulkaåkningen vid Gibraltar var även det en stor hit förutom för kvasten som lyckades ådra sig en rejäl lårkaka på  vaden som sitter där än idag, två veckor senare. Bastubadet efter pulkaåkningen var även det en välkommen och välbehövd aktivitet för att tina upp händer och fötter liksom fylla på alkoholhalten i blodet ytterligare lite grann innan själva sittningen.

Sittningen ja, som i år ägde rum i vårt alldeles eget hem. RISJERK! På vägarna hängde Porris och Arctic Circle skylten och fotoalbumen från det som hände förr var även det en uppskattad detalj vad vi har hört i efterhand. Gamas och Gamas välkomnade alla och sittningen följde alla former av traditioner och finfina historier och gyckel från förr avlöste varandra i en härlig takt....Efterfesten var enligt rykten även den i sann HÄKS anda (som sagt enligt rykten... Vissa av oss blev tydligen aningen för överförfriskade...) vilket nästa morgon uppenbarade sig  när 8 stycken väldigt trötta och bakfulla HÄKSare går in i NOx och ser synen av festen som ägt rum kvällen innan...

Mer har hänt sedan dess, en vacker dag kanske en fin liten sammanfattning kan komma upp som ett tack och adjö men just nu får ni nöja er med det här :)



Kramas med Gamas och HÄKS 09